Bariyerli Akustik Sünger

Bariyerli Yanmaz Akustik Sünger

Akustik ses yalıtım süngeri ve ağır epdm ses bariyeri dediğimiz malzemenin lamine edilmiş haline bariyerli akustik ses yalıtım süngeri denir. Bariyerli Akustik süngerler hem yüksek ses tempolarının kesilmesi hem de akustik düzenleme sağlanması açısından etkili bir malzemedir.

Birinci sınıf ürünlerden üretilen ses yalıtım malzemeleri ses emişini mükemmel kılmak amacıyla yoğun ve kalın ses yalıtım süngerleri ile birlikte lamine edilen epdm kauçuk ses yalıtım uygulamalarında etkili performans sağlamaktadır. Akustik süngerler açık gözeneklere sahip olup yoğun ses temposu kesebilen yapıdadırlar. Bu özellikteki malzeme ie birlikte epdm kauçuk lamine edildiğinde çok daha sağlam bir performans elde edilebilir.

Titreşimli ve ve darbe ile meydana gelen ses problemlerine karşı özellikle epdm kauçuk bariyer üstü ses yalıtımı sağlamaktadır. Kurşun bariyerli süngerler çift katmanlı arası kauçuk bariyerli şekilde, 1 cm ile 10 cm arasında özel olarak yoğunlukları artırılarak üretilmektedirler.

Ağır Bariyerli Yanmaz Akustik Sünger Kullanım Alanları Nerelerdir ?

Bariyerli Süngerler Makine Dairesi Ses İzolasyonu, Jeneratör Odası Ses İzolasyonu, Kazan Dairesi Ses İzolasyonu, Kompresör Odası Ses İzolasyonu, Stüdyo Ses Yalıtımı, Asansör Dairesi Ses İzolasyonu, Müzik Odası Ses İzolasyonu gibi alanlarda kullanılabilmektedirler.

Ağır Bariyerli Yanmaz Akustik Sünger Nasıl Uygulanmaktadır ?

Gürültü odaklı ses yalıtımında kullanılan akustik sünger ve ses kesici malzemeler ile ses yalıtımı işlem basamakları,

• Yalıtım yapılacak mahale uygun olarak ses yalıtım malzemesi belirlenir.
• Ses şiddetinin fazla yoğun olduğu yerler belirlenir.
• Kolon ve kirişler binayı ayakta tutan başlıca yapı birimi olup, içi demirle dolu olduğundan sesi önce onlar iletir. Bu yüzden mekânda bulunankolon ve kirişler belirlenir.
• Yapıştırma yapılacak yüzeyler kir, toz, yağ ve inşaat atıklarından temizlenir.
• Yalıtım yapılacak yüzey net olarak ölçülür.
• Net ölçümlere göre akustik sünger kesilir.
• Özel solid tenekedeki ses yalıtım sünger yapıştırıcısı kullanılır.
• Sıvı yapıştırıcı, her 1m² ye 300 – 350 gram gelecek kadar kullanılmalıdır.
• Yapıştırma işlemi yapılırken önce ses yalıtım süngeri yapıştırılacak yüzeye ince bir film tabakası şeklinde yapıştırıcı sürülür.
• Yapıştırıcının kuruması için 5 – 10 dk. beklenir.
• Bu işlemden sonra bariyerli akustik süngerler yüzeye el ile hafif baskı yapılarak yapıştırılır.

Bariyerli süngerler yüksek frekanstaki seslerin yalıtılması istenen alanlarda kullanılmaktadırlar. Kullanılacak malzemenin yoğunluk ve kalınlığı ses kesim oranını belirlemektedir. Kapalı gözenekli yapısı sayesinde ısı ve ses iletim katsayıları oldukça düşüktür. Akustik süngerler istenilen ebatlarda üretilebilmektedir. Üst kısımda kalan sünger akustik ise akustik düzenleme ile birlikte güçlü bir ses izolasyonu sağlarlar. Akustik süngerlerin farklı modelleri mevcut olup, farklı yoğunluk ve kalınlıklarda üretimi sağlanmaktadır.

ÜRÜN FİYAT LİSTESİ